0

Kuinka ryhdyn nasevaksi? Osa 3(3)

Mikä estää olemasta naseva?

1. Pelko

Nasevalla ihmisellä on mielipiteitä, ja mielipiteiden julkistaminen on kirjoittajalle pahuksen pelottavaa. Meillä ihmisillä on nimittäin tapana ensin odottaa toisten näkemyksiä ja sitten joko peesata tai vastustaa niitä.

Jos valmista kommentoitavaa mielipidettä ei ole, on äärimmäisen pelottavaa astua esiin ja avata suunsa ensimmäisenä.

2. Kokemattomuus kirjoittajana

Jos kirjoituskokemusta on kertynyt vain vähän, kirjoittajan huomio kiinnittyy sivuseikkoihin kuten oikeinkirjoitukseen, hyvän vaikutuksen tekemiseen tai laajaan taustoittamiseen.

Liian usein kirjoittaja unohtaa tyylin.

Jos sisältö on kirsikkatomaatti, niin tyyli on sormisuola. Se saa tavallisestakin sisällöstä aromit esiin. Kiinnitä siis ensisijaisesti huomiota tyylikysymyksiin ja vaivaa päätäsi kielioppiseikoilla vasta myöhemmin.

3. ”Ei se oo mun juttu”

Jotkut kirjoittajat luulevat, että tyyli on jokin staattinen asia. ”Jos mä olen luonteeltani pohdiskeleva, niin mä olen sitä aina.”

Kukkupuhetta.

Kirjoitustyyli on yhtä muuntuva kuin pukeutuminen. Jos osaat mennä häihin juhlapuvussa ja lenkille verkkareissa, osaat taatusti myös kirjoittaa mielipidetekstin nasevasti ja analyysin pohdiskelevasti.

Katleena

Katleena Kortesuo on tietokirjailija, kouluttaja ja aktiivinen bloggaaja. Hänen mielestään blogi on paras viestintäkanava heti livekontaktin jälkeen. Katleenan oma blogi on osoitteessa http://www.eioototta.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *