0

Tee ongelmasta ominaisuus

Käytämme usein liikaa aikaa siihen, että yritämme hioa virheitä pois. Täydellisyyttä ei kuitenkaan ole olemassa. Niinpä olisi järkevämpää viimeistellä parhaat ominaisuudet entistäkin paremmiksi.

Tämä näkyy kaikessa. Ajattele vaikka Alvar Aallon Paimio-nojatuolia. Se on silmiä hivelevän kaunis, mutta siinä on vaikea istua. Pinta on niin liukas, että jos nojaa taaksepäin, liukuu alas tuolilta. Paimiossa voi istua vain etureunalla ja irti selkänojasta.

Silti Paimio on myyntimenestys. Sen paras piirre – kauneus – on hiottu niin huippuunsa, että istumakelpoisuus on saanut jäädä. Virhe ei ole enää virhe, vaan se on ominaisuus.

Vastaavasti omassa Ei oo totta -blogissani kuvien laatu on alkeellinen. Yleensä kuvia ei edes ole, ja ne harvat julkaistut otokset on räpsäisty kännykällä. Ne saattavat olla sameita, rakeisia tai tummia. Kuvien tarkoitus on puhtaasti viestinnällinen, ei visuaalinen.

Vaikka kaikissa bloggausoppaissa käsketään käyttämään kuvituskuvia, olen jättänyt silmäkarkin tietoisesti vähemmälle. Kuvien sijaan olen halunnut keskittyä tekstin laatuun ja näkökulmiin. Lukijani tietävät kyllä, että blogini ei ole mikään valokuvablogi.

Näinä bloggausvuosina kukaan ei ole koskaan valittanut minulle huonoista kuvista. Ominaisuuksista ei nimittäin yleensä reklamoida. Se olisi sama kuin Tarja Haloselle valittaisi punaisesta tukasta.

Ei kannata keskittyä ratkomaan ongelmia. Käytä sen sijaan aikaa parhaiden piirteiden hiomiseen ja kehitä niitä huippuunsa. Päätä, että ongelmat ovat vain ominaisuuksia.

Katleena

Katleena Kortesuo on tietokirjailija, kouluttaja ja aktiivinen bloggaaja. Hänen mielestään blogi on paras viestintäkanava heti livekontaktin jälkeen. Katleenan oma blogi on osoitteessa http://www.eioototta.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *