3

Harrastusblogi tuottamaan

Blogeilla voit tienata rahaa monella tavoin. Osa tavoista tuo lisäansioita normaalin tekemisesi ohella, kun taas toiset edellyttävät jatkuvaa aktiivista osallistumista. Kannattaa suunnitella tarkoin, mitä keinoja aikoo käyttää, eikä yrittää kaikkea kerralla.

Blogitienaaminen on yksinkertaisimmillaan mainosten lisäämistä blogisivuille. Pelkkä mainosmyynti on ehkä helpoin tapa ansaita rahaa, mutta ilman kunnollista suunnittelua siitä jää käteen vain mitätön tuntipalkka. Kohderyhmäsi huomioon ottaen voit kuitenkin investoida samalla hakukonemainontaan, jotta saat blogillesi oikeanlaisia lukijoita.

Kumppanimyynti on yksi tuottoisimmista tavoista tehdä rahaa verkossa, sillä silloin sinun ei välttämättä tarvitse tehdä omia tuotteita lainkaan vaan voit keskittyä muiden tahojen tuotteiden myyntiin. Tuloksia et kuitenkaan näe heti ensimmäisenä etkä toisenakaan päivänä. Lisäksi mainosverkkojen ja kumppanimarkkinoinnin käyttäminen edellyttävät jatkuvaa testaamista ja tulosten parantelua. Omat verkkokaupat ja kumppanikaupat ovat varteenotettavia ansaintamalleja, koska ne perustuvat suoraan kaupankäyntiin loppuasiakkaan kanssa.

Eri markkinointitavoissa kannattaa varautua myös eripituisiin viiveisiin rahojen tilityksissä. Usein palveluissa on kerättävä minimisummia, ja vasta niiden täytyttyä saa ensimmäisen tilityksen. Ulkomaiset kumppanit saattavat tarjota tilitystä alkuun esimerkiksi vain shekillä, jonka lunastaminen Suomessa on verrattain kallista. Useissa palveluissa on jämäkät käyttäjäehdot, ja niiden rikkomisesta seuraa palvelusta poistaminen. Esimerkiksi jos pyydät mainosrahan toivossa kavereitasi klikkailemaan linkkejäsi, se jää nopeasti Googlen muistiin, joka kiittää luovaa suunnitteluasi poistamalla käyttäjätilisi mainosohjelmastansa. Kannattaa siis suoraan pyrkiä tekemään tuloksensa laadukkaalla sisällöllä ja ohittaa haaveet äkkirikastumisesta verkossa.

Blogilla ansaitseminen vaatii siis pitkäjännitteisyyttä ja juuri sinulle sopivien ansaintatapojen löytämistä. Osalle tienaajista riittää yhden loppuun asti hiotun verkkopalvelun rakentaminen. Monilla verkossa elantonsa tekevillä on kuitenkin parhaimmillaan kymmeniä sivustoja eri kohderyhmille kerryttämässä tuloja. Ensimmäiset kymmenen kokeiluasi eivät vielä välttämättä saa sinua jättämään työtäsi, mutta kahdeskymmenes sivustosi voi hyvinkin olla pieni lottovoitto.

Jarkko

Jarkko Kurvinen on markkinointitoimiston vetäjä, kouluttaja ja sisältömarkkinoija. Jarkko on erikoistunut asiakaspalvelun sähköistämiseen, sisältömarkkinointiin, sosiaaliseen medioihin ja sähköiseen markkinointiin.

3 Comments

  1. Tremendous! This particular is all I can think pertaining to a blog post like this excellent. This kind of is literally a notably explanatory article post on the blog. You just need to know a lot about this amazing.

  2. Tässä on hyvä esimerkki blogeja kiertävistä roboteista, joiden kommenttien tarkoitus on houkutella liikennettä markkinoitaviin blogeihin. Vaikka tälläinen kommentti voi tuntua mieltä ylentävältä omassa blogissa, on tälläisten tarkoitus vain spammata osoitetta mahdollisimman paljon maailmalle.

    Kommenttispammilla pyritään saamaan markkinoitavaan blogiin mahdollisimman paljon avainsanalla kohdennettua liikennettä. Tässä tapauksessa nimimerkin avainsanayhdistelmällä ”financial advisor” oli linkitetty kohteeseen financialplanningadvisors.*** (poistin linkin vastatessani). Kerromme lisää linkkien voimasta ja hakukoneoptimoinnista blogissamme joulukuussa. :)

  3. Tämän kirjoituksen voisi liki suoraan kääntää otsikolle ”Verkkosivusto tuottamaan” samat ’lainalaisuudet’ pätevät myöskin verkkosivujen ylläpitoon ihan samalla tavalla kuin blogin hoitamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *