3

Mistä niitä penttejä oikein tulee?

Tiedättehän pirkot ja pentit? He ovat niitä yrittäjiä ja viranomaisia, jotka vastustavat bloggaamista mitä nerokkaimmilla tavoilla.

En mä haluu kertoa koko maailmalle, että mä syön lounaaksi makkaraa.

Hihhih, nyt naurattaa, kun kärjistit nokkelasti. Oletpas sinä fiksunhassu. Mutta jos asiallisesti puhutaan, niin kukaan ei ole käskenyt kertomaan a) koko maailmalle b) lounaasta. Sen sijaan voisi olla ystävällistä viestiä omalle kohderyhmälleen oman alan kuulumisista, tapahtumista ja näkemyksistä.

Jos kaikki vaan on verkossa, niin pian kyläilyt ja tapaamiset unohtuu kokonaan.

Voi rakas pirkkopentti, verkossa voi tavata niitä ihmisiä, joita ei pääse tapaamaan niin usein kuin haluaisi. Minä en juttele miehelleni netissä, koska näen häntä päivittäin. Sen sijaan juttelen toisilla paikkakunnilla asuville. Lisäksi seuraan niitten ihmisten puuhia, jotka koen yhteiskunnallisesti tärkeiksi. Minua kiinnostaa tietää, mitä poliitikot ajattelevat.

Se vie ihan tolkuttomasti aikaa.

Hitsi, onko joku pakottanut postaamaan päivittäin? Suosittelen bloggaamiseen mieluummin kohtuukäyttöä.

Ja toisaalta viehän perhekin aikaa, mutta kukaan ei pidä sitä ongelmana – koska se ei ole ongelma. Vain ikävät asiat ”vievät aikaa”. Sen sijaan positiivisisiin asioihin kuten perheeseen, ystäviin ja kirjoittamiseen on ihana käyttää aikaansa.

Bloggaaminen on vaan egoistista itsetehostusta. Kaikki bloggaajat luulee, että niiden mielipide on se tärkein.

Kas vain, sanoitko juuri mielipiteesi? Mutta sehän on egoistisen itsetehostuksen merkki, kuten juuri totesit?

Tosiasiassa jokainen meistä on oikeutettu mielipiteeseen. Julkisesti kerrotut näkemykset lisäävät kansalaiskeskustelua, ja se on hyvä juttu. Jos et pidä jonkun mielipiteistä, voit a) väittää vastaan b) lopettaa kyseisen blogin lukemisen c) kertoa omassa blogissasi oman mielipiteesi.

Ei mulla oo mitään sanottavaa.

Onpas. Jokainen ihminen on blogin arvoinen.

Blogi ei ole tieteellinen tutkielma eikä maailmankirjallisuuden klassikko. Blogi saa olla juuri sellainen kuin kirjoittajakin on: humoristinen, pohdiskeleva, yhteiskunnallinen, rauhallinen, väittävä, markkinoiva tai vaikka agitoiva.

Bloggaamisesta saa vain sontaa niskaansa.

Fiksuja blogeja lukevat fiksut ihmiset. Äärimmäisen harva kommentti on asiaton, ja senkin voi poistaa. Sitä paitsi voit aina sallia kommentoinnin vain omalla nimellä kirjoittaville.

Bloggaamisesta on maineelle enemmän hyötyä kuin haittaa. Toki jos olet törttöilevä luonne, kannattaa harkita asaa kahdesti.

Katleena

Katleena Kortesuo on tietokirjailija, kouluttaja ja aktiivinen bloggaaja. Hänen mielestään blogi on paras viestintäkanava heti livekontaktin jälkeen. Katleenan oma blogi on osoitteessa http://www.eioototta.fi

3 Comments

  1. ”Jokainen ihminen on blogin arvoinen.” – Hienosti sanottu! Tämä pitää ottaa muistiin, kiitän ja kumarran :)

    Teillä on jonkinlainen virheilmoitus Twitter-painikkeessa (kommentoinnin kirjautuminen).

  2. Marko, kiitokset! Olen juuri tänään kannustanut viisikymppisiä pienyrittäjiä blogien ääreen. He ovat päässeet irti pirkkoudestaan ja penttiydestään. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *