4

Blogin sisältö – mistä bloggaan ja miten saan ajatukseni postaukseksi? Osa 1(2)

Blogin sisältö saa kävijät palaamaan blogiisi, suosittelemaan sitä ystäville ja kollegoilleen sekä houkuttamaan uusia lukijoita. Kouluttaessani blogeista minulta usein kysytään, mistä sitä sitten bloggaisi. Kaikista muista aloista saa kyllä niin paljon kerrottua, mutta ei meidän. Tilanne lienee monelle tuttu markkinoinnin ja myynnin suunnittelussa – kyllä niillä muilla, mutta… Puhutaan siis sisällöstä, mistä aiheista blogissa voisi esimerkiksi postata.

Hyvän sisällön salaisuus on siinä, että se hyödyttää lukijaansa. Uutisten osalta uutuusarvo, ajankohtaisuus ja mahdollisesti ekslusiivisuus voivat olla valttikorttejasi. Mielipideblogeissa jo mielipiteesi voi olla kuulemisen arvoinen. Varsinkin, jos tuot käsiteltävään asiaan mielenkiintoisen näkökulman, käsittelet sitä perinpohjaisesti tai mielipiteesi on viihdyttävää luettavaa. Koulutuksellisissa blogeissa ideana on jakaa osaamistasi helposti pureskeltavassa muodossa valitsemaltasi aihealueelta. Hyvä tietosisältö kestää myös ajan hammasta. Vastaavasti viihdesisällön idea on katkaista lukijan arkea ja saada aikaiseksi hymyn lisäksi mahdollisesti nauruakin. Viihteen nimissä voit jakaa kuvia, videoita, tekstejä ja toisaalta linkittää myös muiden tuottamia sisältöjä.

Oli blogisi mikä tahansa, hyödyllinen sisältö on blogisi elinehto. Huomaat kyllä meneväsi metsään, jos lukijasi eivät palaa takaisin, vaan visiitit jäävät kertapiipahdukseen. Suunnittele siis blogisisältösi lukijan näkökulmasta, miten aiot hyödyntää lukijoitasi ja millä saat lukijasi palaamaan blogiisi yhä uudestaan. Hyvässä blogissa on yhdistelty erilaisia sisältötyyppejä: kommentoidaan ajankohtaisia uutisia, kerrotaan mielipiteitä alasta ja ilmiöistä, autetaan lukijoita tekemään jokin asia tai tuodaan uusia toimintamalleja sekä silloin tällöin piristetään lukijoita viihteellisellä sisällöllä. Ympäristösi on täynnä hyviä sisältöaihioita!

Jarkko

Jarkko Kurvinen on markkinointitoimiston vetäjä, kouluttaja ja sisältömarkkinoija. Jarkko on erikoistunut asiakaspalvelun sähköistämiseen, sisältömarkkinointiin, sosiaaliseen medioihin ja sähköiseen markkinointiin.

4 Comments

 1. Sopivien aiheiden löytämistä ei tosiaan, alasta riippumatta, kannata pelätä. Tuoreena bloggaajana (nyt takana 6 kk) voin kertoa että kummasti niitä asioita putkahtaa päähän. Aiheita bongaa nyt automaattisesti toisella lailla, ne ikään kuin hyppäävät esiin medioista, keskusteluista, omista kokemuksista, ilmoittaen että tässä olisi taas hyvä postausaihe.

  Omasta alasta löytyy kaikilla varmasti paljonkin kokemuksia ja materiaalia verkossa, uutisia, keskusteluita ym. Luottakaa ihmiset siihen että keksitte kyllä mistä kirjoitatte, kunhan pääsette vauhtiin.

  Sopivien aiheiden löytämisen Ilmiö on sama kuin jos olet harkitsemassa vaikkapa ilmalämpöpumpun hankkimista. Huomaat että mainoksia onkin joka lehdessä, ja tuossa on näköjään TM- tutkimuskin asiasta, kolmessa lähitalossa näyttä olevan lämpöpumppu seinässä. Eli kun aloittaa blogin kirjoittamisen niin kiinnittää huomiota uudella tavalla oman alan ajankohtaisiin tai muihin itseään kiinnostaviin aiheisiin.

  Jos vielä mietit bloggaamisen aloittamista tai jatkamista, niin erinomaisia neuvoja löytyy tällä sivulla näkyvästä Blogimarkkinointi –kirjasta. Sain kunnian lukea sen etukäteen ja hienointa siinä on että samassa opuksessa on käsitelty kattavasti bloggamisen tekniikkaa ja sisältöä.

 2. Hienoa, että löysin tämän sivuston! Täällä on vaikka mitä hyviä vinkkejä, sillä näiden samojen asioiden äärellä sitä varmaan suurin osa bloggaajista kamppailee.

  Itse kirjoittelin vuosia poliittista blogia, mutta nyt nakuttelen ihan juuri siitä, mistä itse tykkään. Nyt kun ei ole mitään poliittista pakkoa olla jotain tiettyä mieltä, niin koen erittäin vapauttavana sanoa nimimerkin takaa aidosti niitä asioita, joista haluan.

 3. Tervetuloa joukkoon!

  Lukijoidemme antamat kommentit ja palautteet auttavat meitä pukkaamaan hyödyllistä sisältöä jatkossakin. Kannattaa tutustua blogin lisäksi kirjaamme. :-)

 4. Kokonaisaiheeni on: Olennaista. Kirjoitan ajankohtaisista taloudellisista kysymyksistä koulutustautani takia ja olen keskittynyt erityistarpeita vaativien ihmisten asioiden parantamiseen vapaaehtoisesti. Minulle itselleni koitti tapaturma ja sen seurauksena selkäydinvaurio. Olen kuitenkin päässyt osittain ”jaloilleni”. Pyrin kirjoittamaan asioista myönteisesti, koska myönteinen asenne johtaa useimmiten asioiden korjaamiseen.

  Taloudellisten jopa talousteoreettisten asioiden ”suomentaminen” on yksi pääalueeni. Taloudellinen keskustelu ei saisi jymähtää yhden tai kahden asian ympärille, vaan asioita tulisi aina arvioida kokonaistaloudellisesti, jossa ihmisten kulutuskäyttäymisen mahdollisuus on tärkeä tekijä. Näistä on minulla jo paljonkin kirjoituksia.

  En karttele tosiasioiden kertomista rakentavan kriittisesti. Nämä ovat tavoitteitani, mutta blogistina en voi millään tavalla sanoa olevani aina oikeassa. Pyrin eettisen minäni kautta avamaan verhoja ja viemään tärkeitä asioita eteen päin. Tervetuloa blogini kirjoitusten äärelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *