2

Blogin sisältö – mistä bloggaan ja miten saan ajatukseni postaukseksi? Osa 2(2)

Sinulle tulee päivittäin mahtavia sisältöaihioita mieleesi, mutta harva niistä päätyy blogipostaukseksi. Tee toisin ja opettele hahmottelemaan blogipostauksia nopeasti.

Aloita blogipostauksesi suunnittelu keksimällä houkuttava otsikko ja kirjoittamalla kappale siitä, mistä blogipostauksessa on kyse. Sinulla on blogipostauksellesi selvä suunta ja rönsysuoja, kun aloitat postauksesi kirjoittamalla ingressin ja otsikon. Jatka sitten kirjoittamalla auki pääpointit jokaiselle kappaleelle, eli minkä ajatuksen haluat välittää.

Mielipidekirjoituksissa voit miettiä ajatuspolkua lukijoillesi ja hahmotella, kuinka saat parhaiten toimitettua ajatuksesi lukijalle kappale kappaleelta. Uutispostauksissa hahmottelun idea on syventää jokaisessa kappaleessa toimitettavaa tietoa, eli lähde purkamaan uutista tärkeimmästä pointista kohti taustatietoa.

Blogipostauksesi tulisi koostua kahdesta osasta, kerro pointtisi selkeästi lukijoiden kielellä (ei, en nyt puhu äidinkielestä vaan sanastosta) ja anna esimerkkejä. Voit esimerkiksi kertoa tarinoita, kirjoittaa tutkimustuloksista, jakaa tosielämän esimerkkejä, linkittää muiden tuotoksia tai kertoa kuvin ja graafein, miten pointtisi toimii.

Sisällön hahmottelu auttaa sinua luomaan nopeammin laadukkaampia postauksia. Saat jatkuvasti mielessäsi poikkoileville sisältöaihioille lihaa luiden ympärille, kun aloitat hahmottelun postauksen otsikosta ja ingressistä. Kun perusajatus on kasassa, saat helposti jatkettua myöhemminkin postauksen sisällön suunnittelua. Voit myös koota useampia aihioita valmiiksi näin ja viimeistellä niitä inspiraation kohdatessa. Hahmottelemalla päässäsi liikkuvat sisältöaiheet postauksien rungoiksi, sinulla on aina tuoretta julkaistavaa käsillä!

Jarkko

Jarkko Kurvinen on markkinointitoimiston vetäjä, kouluttaja ja sisältömarkkinoija. Jarkko on erikoistunut asiakaspalvelun sähköistämiseen, sisältömarkkinointiin, sosiaaliseen medioihin ja sähköiseen markkinointiin.

2 Comments

  1. Hyviä ohjeita! Syklin ideasta varsinaiseen blogikirjoitukseen tulisi olla melko nopea, jotta aiheesta tulee kirjotetuksi. Tottakai tähän vaikuttaa myös se, että onko blogi tyypiltään esimerkiksi jotain aihetta syvällisemmin analysoiva vai reagointi ajankohtaiseen aiheeseen.

    Tiedän unohtaneeni monia erinomaisia blogiaiheita, koska en ole vaivautunut laittamaan niitä mihinkään ylös. Olenkin miettinyt jonkin työkalun käyttöönottoa blogi-ideoiden ja -materiaalin keräämiseksi. Evernote nyt itsellä päälimmäisenä mielessä. Löytyykö muita ehdokkaita tällaiseksi työkaluksi?

  2. Olen käyttänyt ihan vaan muistiota niin kännykässä kuin iPadissakin. Parhaat palat saatan lähettää suoraan muistiosta sähköpostiini, jotta ne pysyvät kirkkaana mielessä. Muistion hyvä puoli on siinä, että voit palata täydentämään sitä koska tahansa ja jatkaa ideasi kehittelyä samassa paikassa.

    Toinen hyväksi havaitsemani työkalu on perinteinen tehtävälista. Se on hyvä ideoiden kirjaamiseen ja mikä tärkeintä, aikatauluttamiseen, jotta idea tulee jalostetuksi. Blogimarkkinoinnissa seuraavana idealistallani on postausten jalostaminen ja pyrin kirjoittamaan sen vielä tänään auki tehtävälistani mukaisesti. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *