0

Kenen kanssa kannattaa riidellä blogissa?

Sain juuri Asiakaskokemus-blogiin nimettömän alatyylisen kommentin. Kommentoija puhutteli minua suoraan etunimeltä, ja kommentissa oli mukana alapään termi ja kehotus hankkia jokin harrastus.

Poistin kommentin saman tien enkä tietenkään vastannut siihen.

Anonyymien, vastenmielisten solvaajien kanssa on turha lähteä riitelemään. Jos ryhdyn kinaamaan heidän kanssaan, vajoan samalle tasolle kuin he – ja sitä en halua. Parempi on poistaa rivot ja henkilöönkäyvät kommentit.

Blogissa voi ilman muuta väitellä, keskustella ja inttääkin, mutta sitä kannattaa harrastaa sellaisten kanssa, joilla on kunnon argumentit ja asiatavoitteet. Fiksuja keskustelukumppaneita löytyy sekä omalla nimellä kirjoittavista että anonyymeistä kommentoijista.

Älä koskaan lähde mukaan solvaavaan keskusteluun. Eivät sanomalehdetkään julkaise alatyylisiä mielipidekirjoituksia, vaan lukijoiden raivonpurkaukset lentävät kaaressa roskakoriin.

Keskustelun taso blogissasi on juuri sellaista kuin itse toteutat. Kiroileminen ja haukkuminen avaavat portit muille samanlaisille, ja ennen kuin huomaatkaan, blogisi on muuttunut kaatopaikaksi.

Joskus bloggaajan tärkein ominaisuus on itsehillintä.

Katleena

Katleena Kortesuo on tietokirjailija, kouluttaja ja aktiivinen bloggaaja. Hänen mielestään blogi on paras viestintäkanava heti livekontaktin jälkeen. Katleenan oma blogi on osoitteessa http://www.eioototta.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *