2

Kuvien käyttö ja kuvaoikeudet

Kuvilla teet blogistasi kiinnostavamman. Kuvia voit käyttää taustakuvina, blogisi käyttöliittymän kuvituskuvina ja värittämään blogikirjoituksiasi.

Harva käyttäjä jaksaa kahlata isoja tekstimääriä ilman kuvia. Tarjoat kuvilla helpotusta lukijoillesi ja saat sidottua niillä aihepiiriä yhteen.

Kuvien oikeuksista pitää huolehtia. Kuvia ei kannata hakea Googlen kuvahausta, sillä niiden käyttöoikeuksien jäljittäminen voi olla työn ja tuskan takana. Parempiin tuloksiin pääset käyttämällä netistä löytyviä kuvapankkeja, niin ilmaisia kuin maksullisia, joilla saat aihepiiriisi sopivimmat kuvat. Jos kuvaat tai piirrät itse, sinulla on kuvaoikeudet automaattisesti.

Kuvien käyttöoikeuksissa on eroja. Termi royalty-free viittaa mahdollisuuteen ostaa kuvia jatkuvaan käyttöön kertamaksulla. Rights-managed-kuvat ovat kuvia, joille ostat käyttöoikeuden haluamiisi medioihin näyttökertarajoituksin. Useimmiten bloggaajalle royalty-free-kuvat ovat järkevin vaihtoehto.

Ilmaisia kuvapankkeja ovat esimerkiksi www.sxc.hu, www.morguefile.com, www.kiosked.fi ja hyviä maksullisia esimerkiksi www.istockphoto.com ja www.thinkstock.com.

Jarkko

Jarkko Kurvinen on markkinointitoimiston vetäjä, kouluttaja ja sisältömarkkinoija. Jarkko on erikoistunut asiakaspalvelun sähköistämiseen, sisältömarkkinointiin, sosiaaliseen medioihin ja sähköiseen markkinointiin.

2 Comments

  1. Hyvä esimerkki! Helpommalla pääsee, kun nämä asiat hoitaa kerralla kunnolla. Lakijuttuhan tuostakin on seuraamassa, mutta onneksi alkuperäisen kuvaajan eduksi. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *