2

Pelottaako tyhjä ruutu?

Iskikö valkoisen ruudun tuska? Kaiva muistiinpanoistasi jutunjuuria ja ala hahmotella blogipostausta keräämistäsi aineksista. Tärkeintä on ryhtyä kirjoittamaan: juttua voit petrata edetessäsi.

Monet pelkäävät olevansa huonoja kirjoittajia. Onneksi tekstin tekemisen taitoa on helppo kehittää. Paremmaksi kirjoittajaksi tulee vain kirjoittamalla. Kun keksit hyvän aiheen ja uskot sen kiinnostavan kohderyhmääsi, jaa aihe osiin ja kahlaa läpi kohta kohdalta. Kasaa ensin ajatuksesi kirjoittamalla käsiteltävät asiat ja nido niistä tarina, jonka haluat kertoa. Kiinnitä huomiota erityisesti tekstisi luettavuuteen ja sujuvuuteen.

Jos postaus ei tunnu syntyvän millään, pakota aivosi rentoutumaan helpolla harjoituksella: kirjoita sata sanaa siitä, mitä näet ympärilläsi. Tämä työ nollaa aivosi ja pääset taas alkuperäisen ideasi kimppuun uusin voimin.

Jarkko

Jarkko Kurvinen on markkinointitoimiston vetäjä, kouluttaja ja sisältömarkkinoija. Jarkko on erikoistunut asiakaspalvelun sähköistämiseen, sisältömarkkinointiin, sosiaaliseen medioihin ja sähköiseen markkinointiin.

2 Comments

  1. Sadan sanan sijaan voi tehdä jopa 750 sanaa… ;)

    Tykkään tästä palvelusta aika lailla: http://750words.com

    Saa kaupan päälle pika-analyysin päivän tuotoksista, oli sitten puhdasta journalointia tai ’oikeaa’ tekstiä…

  2. Kiitos vinkistä! Ylärajaahan harjoittelulle ei tunnetusti ole ja tuo 750 sanaa kuulostaa aika tuhdilta, jos ei kirjoita päivittäin. Pitää ottaa palvelu testipenkkiin ja katsoa, mihin sillä yltää. :-)

    Olen tavannut tehdä omat ruuduntäytteeni Wordilla tai Writerillä valikoidusta aiheesta merkkimäärää seuraten. Pääsen jo harjoitusta tehdessäni hassuttelemaan aihepiiristä mielessä pyörivilläni sanoilla ja ajatusrakenteilla. Näin saatan ajatuksenvirrastakin löytää varsinaiseen tekstiin siirrettäviä herkkuja, eli harjoituskin menee parhaimmillaan hyötykäyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *